Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Trvanlivost obrazu v Guadalupe je pro vědu nevysvětlitelná

29. 2. 2012 20:11
Rubrika: O Panně Marii | Štítky: zázrak , Mexiko , Panna Maria , Guadalupe , obraz , věda , víra


            V prosinci roku 1531 se zjevila "nebeská paní" na hoře Tepeyac v Mexiku Juanu Diegovi, chudému Indiánu, který místnímu biskupovi na důkaz pravosti zjevení přinesl jako dar Matky Boží uprostřed zimy rozkvetlé růže, které měl zabaleny ve svém plášti - tilmě. Když plášť rozhalil, objevil se na tomto prostém oděvu zázračným způsobem vytvořený obraz svaté Panny, tak jak se zjevila Diegovi. Tento obraz se dodnes uchoval v dokonalé podobě.
            Tilma je indiánský oděv nízké kvality z kaktusových vláken. Tento materiál se běžně během 20 let rozpadá. Kopie originálu, které byly pořízeny v 18. století, nevydržely dlouhou dobu. Ale plášť Juana Diega, který je starý 477 let, nevykazuje dodnes žádné známky opotřebení, což je jedinečný a naprosto nevysvětlitelný faktor.

             Tajemství Mariina obrazu se ještě prohloubilo, když dr. Richard Kuhn, nositel Nobelovy ceny v oboru chemie, konstatoval, že vlákna obrazu neobsahují žádná známá minerální, rostlinná, zvířecí nebo syntetická barviva. Barvy tvoří zcela hladký povrch jako na fotografii, jako by látka reagovala jako film, na který byly obraz a barvy naneseny tajemným způsobem přímo na jednotlivá vlákna. To je jedinečný, zcela nevysvětlitelný fenomén.

Převzato z týdeníku Světlo 

 

Zobrazeno 2247×

Komentáře

masimasi

Prostě zázrak. :-)

Vojta Krejzar

tyhle věci se v médiích prostě nevyskytují. jsou ututlány a zameteny pod koberec, protože jsou pro ateistický svět nevysvětlitelné, musel by si přiznat Boží existenci a tím pádem uznat, že se mýlil, což není ze své pýchy schopen udělat.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio