Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

HALLOWEEN - Znáte původ tohoto svátku?

25. 10. 2012 21:48

Blíží se slavnost Všech svatých. Stále populárnější a stále více se prosazující je v poslední době Halloween, oslava čarodějů a strašidel, který se slaví v předvečer tohoto velkého křesťanského svátku. S křesťanstvím ani s naší kulturou však nemá nic společného a nejedná se ani o neškodnou zábavu, i když ji tak mnozí vnímají.


(Kapitola z knihy Dial'nica do pekla. Celou knihu lze stáhnout na adrese:
http://www.kruciata.sk/citaj/dialdop.pdf. )





HALLOWEEN - festival smrti



Římskokatoličtí kněží ve Francii ve středu 1. října 2000 zorganizovali protesty proti Halloweenu, protože podle nich je tento podzimní svátek duchů a skřítků zasvěcený Satanovi, ohavnosti a absolutnímu zlu.
Kněží též kritizovali skutečnost, že oslavovat Halloween znamená organizovat večírky v podvečer dne Všech svatých, kdy katolíci tradičně navštěvují hroby svých blízkých a zdobí je květinami a na jejich památku zapalují svíčky. ,,Nemůžete slavit i Halloween i Všech svatých,. Nemůžete míchat všechno dohromady jen pod záminkou zábavy,“ vyjádřil se P. Don Pascal. Ve Francii se v posledních letech Halloween, když se 31. října děti převlečou za duchy, skřítky a čarodějnice a žádají od sousedů sladkosti, oslavuje s čímdál větším nadšením. Mohou za to především reklamní a obchodní triky z USA. Také milanský arcibiskup kardinál Carlo Maria Martini kritizoval v italském deníku Avvenire rostoucí trend oslavovat Halloween také v křesťanských zemích. ,,Halloween je svátek, který je naší tradici cizí,“ řekl kardinál a vyzval katolíky, aby na svátky Všech svatých a Dušiček pěstovali tradiční úctu k zemřelým návštěvou hrobů a obnovovali víru ve vzkříšení.

V prvních listopadových dnech slavíme jeden z velkých křesťanských svátků – Všech svatých a Dušičky. Módní vlna ,, alternativního duchovna“ nenechala ani tyto svátky bez své černé protiváhy. Halloween, svátek čarodějů a čarodějnic, který k nám přišel z USA, ukazuje, jak rychle umíme i my na Slovensku s křesťanským zázemím nekriticky přijímat duchovní škodliviny. Hlavně, že je to ze západu. ,,Dušičky“ Nového věku jsou totiž oslavami okultizmu a satanizmu, oděné do folklórní podoby. Ten, kdo neví, o co jde a ,,kráčí s dobou“ si možná vůbec neuvědomuje, že se přijetím tohoto trendu otevírá temným silám.... Koncem října 2000 jsme dostali fax od našich německých přátel, který vysvětluje podstatu Halloweenu. Zde je jeho text: V Katolické církvi oslavujeme 1.11.všechny naše svaté a druhý den všechny naše zemřelé... Zároveň vidíme v médiích, a tak troch všude, širokou propagaci svátku Halloween: vidíme tam strašidla, kostry, čarodějnice, to působí nepokoj. Co je to Halloween? Je to dnes pro satanisty na celém světě největší svátek roku. Navíc 31.10. je ,,Nový rok“ v kalendáři čarodějů. ,,World Book Encyklopedie“ vysvětluje, že je to začátek všeho, co je ,,cold dark and dead“ (studené, temné a mrtvé).

Trochu dějepisu: 300 let před Kristem držela jedna tajná kněžská společnost pod svou nadvládou keltský svět. Každý rok 31.10., v den Halloweenu, oslavovali na počest svého pohanského božstva ,,Sambain“ , festival smrti. Ti kněží chodili dům od domu a žádali pro svého boha dary, nejednou i lidské oběti. V případě odmítnutí vyslovovali nad daným domem kledbu smrti. Odtud pochází výraz ,,Trick nebo Treat“ ( zlořečení nebo dar). Jasněji řečeno: když ne dar, tak kletba.

Na cestu si kněží svítili vydlabanými řepami, vyřezanými do podoby tváře. Uvnitř hořela svíčka vyrobená z lidského sádla, které pocházelo z předchozích obětí. Řepy představovaly ducha, který jejich kletby působil účinnými. V 18. a 19. století se tento zvyk dostal do USA, kde byly řepy nahrazeny dýněmi. Duch, který v těchto lampách ,,přebývá“ byl nazván Jock, později ,,Jack“, z toho ,,Jack-o-lantern“.

Slovo Halloween pochází z ,, All Hallows´Eve“. (Přeloženo: předvečer Všech svatých ). A jsme v pokušení spojit ho s touto křes'tanskou tradicí. Ve skutečnosti je však původ Halloweenu úplně pohanský a nemá žádnou souvislost s naším křesťanským svátkem. Navíc je známo, že v USA, Austrálii i jinde vykonávají satanisté tuto noc rituální vraždy. Tedy: Když vidíte své děti dělat ,,Trick nebo Treat“ jak chodí dům od domu a prosí o sladkosti, zdá se, že je to nevinné a směšné. Pouvažujte však, jestli je nevědomky nenavádíte ke skutečně temnému rituálu! (Gospa – P. Maria v Medžugorii - nám už před lety řekla: ,, Bezhlavě se vrháte do rukou satana“.) V této souvislosti některé školní dvory, kde žáci tráví přestávky, jsou zaplavené ,, pokémony“, tj. malými netvory, kteří mají zamaskovaná jména démonů. Ďábel se chce co nejdříve zmocnit srdcí těch nejmenších a nejkřehčích, malých dětí. Tyto ,,opice“ se snaží přetvořit všechno krásné a dobré na zlé. Nejsmutnější a nejzávažnější příklad této skutečnosti máme v tzv. ,,černých mších“, které napodobují Eucharistii. Co můžeme dělat tváří v tvář tomuto lidskému dramatu? Především se nepolekat a neobviňovat kohokoli. Je lepší lidi přijmout a vysvětlovat jim, o co jde.

S pomocí těch nejmenších vraťme svátku Všech svatých světlo, život a radost z Boha, který vstal z mrtvých.

Vstupme do naděje! My dospělí máme zodpovědnost za výchovu dětí, ochranu jejich srdcí, jejich očí, jejich duše a pomáhat jim růst v Bohu. Ježíš..... vzal za ruku dítě, postavil ho vedle sebe a řekl: ,,Kdo přijme jedno takové dítě kvůli mně, mne přijímá. A kdo mne přijme, přijímá toho, který mě poslal.(Lk 9,46-48) (srovnej: Mt 18,1-6 ...10)

Združení Maria – Královna pokoje, Francie

Převzato z www.fatym.com

Zobrazeno 3247×

Komentáře

Lucie007

Dovolím si přidat odkaz na stránky Vojtěcha Kodeta, kde je o tom taky jasně napsáno
http://www.vojtechkodet.cz/temata/okultismus/halloween-a-krestanstvi-odpoved-na-otazku.html

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio