Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Adventní zamyšlení

19. 12. 2012 17:41
Rubrika: O životě člověka | Štítky: advent , vánoce

Advent - doba, kdy se připravujeme a s radostí očekáváme. Očekáváme někoho, kdo k nám chce přijít tím nejnepatrnějším způsobem a sděluje nám tím důležité poselství. V Ježíšově době Židé očekávali, že Mesiáš přijde jako charismatický a silný vojevůdce, který vyžene utlačovatele a všechny Židy zachrání.

Ale On přichází jako dítě. Aby nám ukázal, že má takovou lásku k nám, že se snižuje až na naši lidskost, aby nás pak mohl zachránit. Že přichází jako malé světlo uprostřed temnoty. Ale my lidé jsme tak slepí, že to světlo kategoricky ignorujeme a tvrdošíjně zůstáváme otočeni zády, směrem do tmy. Však dnes jsou Vánoce především svátky jídla, pití a Santa Clause.

Ale Ježíš stejně každý rok přichází k nám a tluče na dveře. Záleží jen na nás, jestli jej do našeho srdce vpustíme, nebo jej necháme postávat venku. Záleží na nás, jestli jsme schopni jej přijmout do našeho života. Srdce, které odmítá Krista, není schopno jej vpustit dovnitř. Představte si, že se Druhý Kristův příchod uskuteční zítra. Kolik lidí na světě by Ježíše uvítalo jako svého spasitele? Kolik lidí by bylo připraveno na tento okamžik setkání s pravdou? Byl bych připraven i já? Naše srdce musí být neustále přiravené na Pánův příchod, protože neznáme dne ani hodinu.

Přesto žádný člověk na světě nemá dokonalé srdce. To měla jen Panna Maria, protože byla bez hříchu. Ale my, kdo jsme obyčejní lidé, bychom si nikdy nezasloužili, aby k nám Pán vešel. Avšak On je naší nadějí, protože má tu moc naše srdce uzdravit! Pokud máme tu touhu, aby byl Ježíš přítomen v našich srdcích, přese všechno, co nás od Něj odlučuje, utíkejme se k němu jako k milosrdnému. Protože tato hříšná srdce, která se utíkají k Bohu s prosbou o odpuštění, má Ježíš ze všech nejraději.

Zobrazeno 1508×

Komentáře

paja11

To je pěkny Vojto. Škoda, že jsem u toho nebyl na té modlitbě.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio