Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Tak tohle je moc - je mi líto Pána Ježíše

28. 12. 2012 0:33
Rubrika: Obrázky, videa | Štítky: eucharistie , církev

převzato z týdeníku Světlo č.42

Zobrazeno 2702×

Komentáře

JiKu

Tys nečetla ty TSKZ odkazy, kde je napsáno kdy kde a proč takto někdo doopravdy mši svatou slouží, žejo? Jinak bys to asi za legraci nepovažovala.
Naopak za legraci (či spíš za ironii či pokus o parodování liberální argumentace) jsi měla považovat ten můj komentář.

Ale jsem rád, že považuješ zobrazený způsob sloužení mše svaté za natolik nepřijatelný, že se ti nechce uvěřit, že by byl někde a někdy v katolické církvi takhle slaven byl. Ale s největší pravděpodobností byl. Pod heslem "není pravda, že to nejde, zkusil jsem to a šlo to".

A fakt nejde o ty kněze. Každý člověk mlže zešílet. Ani kněžské svěcení nezabrání šílenství. Ale měli kolem sebe shromáždění věřících, kromě psích ministrantů ještě lidské, nad sebou diecézního biskupa. A ti to všichni prostě sežrali. Přijali. Akceptovali. Považují se za katolíky. Byli formováni k tomu, že je to akceptovatelné od lidí, kteří jsou považováni za katolíky. Neměli tam JiKu ani žádnou babču helču, která by je seřvala, že tohle je v církvi nemožné, a práskla dveřmi. A to je to, co mě poněkud děsí. Ty se vzpíráš tomu uvěřit, ale nejaké shromáždění to realizovalo.

Jasně, feldkurát Katz není obrazem předkoncilní církve. Ale je obrazem nehodného kněze v předkoncilní církvi.

Kdyby ten Hundpater byl obrazem nehodného kněze v pokoncilní církvi, tak bych ani necek. Každá církev a vždy má své nehodné kněze. To je život. Ale je to obraz opravdu kněze NEHODNÉHO? Kdo rozhodne, zda hodného nebo nehodného? JiKu, babča, nebo jeho diecézní biskup?

MarunkaBerunka

U toho provního obrázku si nejsem jistá, jestli se k němu hodí komentář: "Tělo Kristovo" nebo "tělo Antikristovo" :-( nemyslím tím, samozřejmě, že by ta žena byla sama o sobě špatná, ale v této situaci mi to připadá spíš ďábelské (diabolos - rozdvojení) - náš pohled se zaměřuje na Krista nebo na atraktivní ženu? Myslím si, že slova kněze, které právě pronáší: " Hle Beránek Boží" jsou naprosto neslučitelná s tím, co člověk v tom okamžiku vidí...:-(

A vzhledem k nepokojům a vzpourám některých biskupů vůči samotnému papeži v poslední době (zejména v Rakousku) mi to nepřipadá nijak nemožné, spíše je to velmi pravděpodobné a smutné...

Zobrazit 29 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio