Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Kněz oslavuje výročí

6. 4. 2013 22:27
Rubrika: V legraci | Štítky: vtipy

Kněz oslavoval tři desetiletí působení v jedné farnosti. Na slavnosti se zúčastnila cela místní honorace. Projev měl přednést významný politik. Jak mají politici ve zvyku, meškal, atak se oslavenec musel ujmout slova sám. -
"Popravě řečeno, když jsem sem přišel, první dojem byl strašný a tehdy by mi ani na rozum nepřišlo, že tu vydržím třicet let. Nemohu porušit zpovědní tajemství, ale tolik říct mohu, že můj hrozný dojem zapříčinila hned první zpověď. Ten člověk byl nevěrný manželce se šéfovou ženou a kvůli ní zpronevěřil velkou sumu. Potom kvůli ní vykradl klenotnictví a když se ho policisti pokusili zastavit, jednoho z nich srazil a ujel. Pro mně jako pro začínajícího kněze to byl šok. Ale potom, jak jsem postupně poznával všechny milé lidi z farnosti, začaly roky běžet jako voda. 

O chvilku později se dostavil opožděný politik a když zjistil, že slavnost už začala, rozhodl se být stručný: 

"Promiňte mi, drazí přátelé, moje zpoždění. Vidím, ze jsem sem dnes přišel jako poslední. Na jedno však mohu být pyšný. Když u nás před třiceti  roky náš oslavenec začínal, měl jsem tu čest, ze jsem byl prvním člověkem, ktery se u něho vyzpovídal."

 

Zobrazeno 1244×

Komentáře

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio