Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Co je tento dnešní svátek zač...

Tento svátek vytryskl z nitra (mého milosrdenství), aby utěšil celý svět. (1517). V tento den je otevřeno nitro mého milosrdenství (...), jsou otevřena všechna stavidla Boží, skrze něž proudí milosti; ať se žádná duše nebojí ke mě přiblížit, i kdyby její hříchy byly jako šarlat. (699)

Lidstvo nenalezne pokoj, dokud se s důvěrou neobrátí k mému milosrdenství. (300)

Říkej světu o mém milosrdenství, ať celé lidstvo pozná mé neproniknutelné milosrdenství. Je to znamení posledních časů, po něm přijde den spravedlnosti. Dokud je čas, ať se utíkají k prameni mého milosrdenství, ať čerpají z krve a vody, které pro ně vytryskla. (847)

Dříve než přijdu jako spravedlivý soudce, otevírám nejprve dokořán dveře svého milosrdenství. Kd nechce projít dveřmi milosrdenství, musí projít dveřmi mé spravedlnosti. (1146)

 

Církev prožívá rok milosrdenství. Objevují se různé způsoby, jak o této největší boží vlastnosti rozjímat (Svaté brány...), ale zapomínáme, že směrovku cesty nejdokonalejší úcty jsme již v této milostiplné době obdrželi.

Zkusme se seznámit s ohromujícím darem milosrdné lásky našeho Pána Ježíše, který dal každému z nás a zvláštním způsobem předal skrze Sestru Faustynu. 

Svátek Milosrdenství je podanou boží rukou pro nás hříšníky. Ježíš nám nabízí úplné odpuštění vin a trestů! (Za splnění nezbytných podmínek, samozřejmě. V kostele se je obvykle nedozvíme, proto kdo má touhu, nechť si vše nastuduje.)

MUSÍME sáhnout po každém prostředku ke spáse, který máme k dispozici. (Nejvíce jich nalézáme v katolické církvi např. - Svátosti, Panna Maria, přímluva svatých, další množství prospěšných forem úcty a pobožností). 

Ale nakonec nám stejně nezbyde nic jiného, než se utíkat k božímu milosrdenství...

 

 

Zobrazeno 1237×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio