Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Annáš

Annáš už nebyl veleknězem, neměl tedy právo soudit. Přece však zanechal nočního odpočinku a pohotově stanul jako předák mezi Ježíšovými soudci, tak dokonale slepými, že ani na Bohu nenašli nic, co by Ho mohlo před jejich soudem ospravedlnit a zachránit…

Annáš, vstávající v noční hodinu k odsouzení Nevinného, stal se věčným typem všech posuzovačů, pro něž není nikdo dobrý, kteří na každém najdou – a když nenajdou tak vymyslí – nějakou chybu.

Soudit a odsoudit. Neboť kdo soudí, jeví se jako nevinný.

Zachraňovat si vlastní čest i za cenu dobré pověsti všech ostatních. Pošlapat okolí, položit si ho pod nohy, abychom se mohli pozvednout nad ostatní – hle, annášské výkřiky všech dob!

Nezapomeňte, že proti Annášovi stojí Kristus a upozorňuje: „Nesuďte a nebudete souzeni!“

Nesuď, pokud nejsi kompetentní. Uškodíš si. Nestavěj se na Annášovo místo, neboť proti němu stojí Věčný Soudce.

 

 


 

 Cor Jesu, 2012, anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu četní.Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo "můj pomocník"(z franc.)-tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006) Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo,Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna.Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů.Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."vyd. 2012, Cor Jesu; Anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu čtení. Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo - "můj pomocník" (z franc.) - tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006). Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo, Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna. Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů: "Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."

Zobrazeno 2302×

Komentáře

langer-hans

Stále aktuální... děkuji!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio