Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Farizeové

 Zlo je tehdy nejhorší, když na sebe bere podobu nějakého dobra. Hřích je nejohavnější, když je páchán pod rouškou ctnosti. Hříšník je nejhříšnější, když si svým ctnostným životem vymáhá úctu, a proto si zaslouží jméno farizej!

A farizeové jsou všichni, kdo páchají nepravost pod rouškou zbožnosti, všichni, co dávají bohatou almužnu, aby se jim dostalo od lidí ještě bohatší chvály, co se rádi modlí jen proto, že se pro to cítí lepšími než ostatní. Všichni, co občas básní o své ubohosti, a potom se hněvají na ty, kdo jejím slovům uvěří.

A farizeji jsme i my, když nesoudíme dost přísně farizejskou mentalitu, a nedáme si dost námahy, abychom zjistili, zda už i my sami nejsme touto mentalitou k některým skutkům vedeni.

A všem farizeům je adresované to vícenásobné: „Běda vám!“ tak strašné v ústech Toho, který měl pro každého jen slova lásky a odpouštějícího milosrdenství.

„Běda vám… zavíráte nebeské království před lidmi… Jak uniknete rozsudku pekla? (srov. Mt 23)

Předsevzetí: Dnes při zpytování svědomí si dám pozor a prozkoumám si důkladně pohnutky některých svých ctnostných skutků.


 

 Cor Jesu, 2012, anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu četní.Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo "můj pomocník"(z franc.)-tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006) Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo,Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna.Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů.Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."vyd. 2012, Cor Jesu; Anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu čtení. Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo - "můj pomocník" (z franc.) - tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006). Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo, Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna. Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů: "Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."

Zobrazeno 1003×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio