Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Kaifáš

Na úsvitě velkého vykupitelského dne stáli si tváří v tvář dva velekněží: poslední velekněz Starého zákona a první velekněz Nového zákona – Kaifáš a Ježíš.

Ježíš stojí se svázanýma rukama, ale z celého Jeho postoje je vidět, že duch je svobodný. Kaifáš má ruce volné, ale duch je spoutaný satanskou závistí. On cítí Ježíšovu velikost, ale je příliš malý, aby Mu k ní uměl blahopřát, aby se z ní uměl těšit.

Slovo závist končí stejně jako nenávist. I v účincích se podobají. Závist končívá právě tak jako nenávist: touhou vraždit… Kain záviděl, a proto musel Ábel zemřít. Kaifáš záviděl, a proto i Ježíšův výslech musel skončit výkřikem: „Hoden je smrti!“

A ještě mají tyto dvě neřesti něco společného – lék: láska.

Koho miluji, tomu nemohu závidět. Koho miluji, toho nemohu nenávidět.

Pane, rozmnož v nás lásku, abychom se uměli z dobra těšit a zlo, je-li třeba, abychom uměli trpělivě snášet.

 

 


 

 Cor Jesu, 2012, anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu četní.Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo "můj pomocník"(z franc.)-tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006) Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo,Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna.Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů.Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."vyd. 2012, Cor Jesu; Anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu čtení. Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo - "můj pomocník" (z franc.) - tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006). Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo, Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna. Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů: "Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."

Zobrazeno 1164×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio