Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Zbavený učedníků

  Poslechněme si, co říká evangelium: "Opustili Ho... rozutekli se..." Utekli od Ježíše - a utekli i od sebe.

My rovněž podléháme stejnému dezertérskému zákonu. Jsme jako paprsky vycházející ze společného tepelného a světelného zdroje, jímž je Kristus. Čím víc se od Něho vzdalujeme, tím vzdálenější a cizejší jsme i jeden druhému.

Opustíme-li Ježíše, vzdálíme-li se od Něho, nezadržitelně se vzdalujeme i sobě navzájem... A přitom ztrácíme teplo i jas.

Odejdeme-li od Ježíše, není síly, která by nás udržela pohromadě. Každý bude zachraňovat sebe samého, bez ohledu na jiné. Vyhasne-li láska, zrodí se chlad... A nikdo už nebude moci o nás říci, že jsme Ježíšovi učedníci.

On sám říká: "Po tom poznají, že jste moji učedníci, budete-li mít lásku k sobě navzájem."

Dezertéři z Getseman, vraťme se zpět ke Zdroji, k Lásce, jinak nám zledovatí srdce.

Předsevzetí: Už vím, odkud pochází má chladnost vůči bratřím - vzdálil jsem se od zdroje! - Zpátky, zpátky!


 

 Cor Jesu, 2012, anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu četní.Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo "můj pomocník"(z franc.)-tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006) Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo,Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna.Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů.Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."vyd. 2012, Cor Jesu; Anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu čtení. Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo - "můj pomocník" (z franc.) - tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006). Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo, Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna. Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů: "Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."

Zobrazeno 660×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio