Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Herodes

„Herodes se svými vojáky Jím opovrhl a na posměch Ho dal obléci do bílého roucha…“ (srov. Lk 23,7-11)

Ježíš se nikomu nevysmál, ale Jemu se vysmáli již mnozí. Herodes se smál Jeho spoutaným rukám a svému bílému plášti na Jeho ramenou… Zákoníci a starší se smáli jeho přibitým nohám a svému pokřiku: „Sestup z kříže a uvěříme Ti…“ Byli to vesměs špatní herci, kteří vůbec nevystihli situaci v tomto dramatu… Kde měli údivem žasnout nad Ježíšovou silou, tam se dali do smíchu. Nevěděli – jako ani mnozí z nás nevědí -, co je trpělivost, jelikož se v ní nikdy necvičili. Nevěděli, že trpělivost je síla, a to tím větší, čím větší zdání slabosti na sebe bere. Nevěděli, že když Ježíš ukazoval svou slabost, že tím vlastně ukazuje svou sílu. Proto se Mu smáli zákoníci a smál se i Herodes.

Všechno co se s Ježíšem dělo, zaznamenalo evangelium k našemu poučení.

Ježíš nebyl trpělivý bez důvodu – chtěl nám ukázat, že trpělivost je síla, nikoliv slabost, jak si to ještě i dnes mnozí myslí.

Uvaž, co všechno musel vydržet kvůli této ctnosti… Kolik ran bičem, kolik pichlavých poznámek… Jen trpělivostí oceníš tak drahé poučení.


 

 Cor Jesu, 2012, anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu četní.Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo "můj pomocník"(z franc.)-tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006) Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo,Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna.Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů.Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."vyd. 2012, Cor Jesu; Anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu čtení. Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo - "můj pomocník" (z franc.) - tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006). Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo, Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna. Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů: "Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."

Zobrazeno 841×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio