Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Benedikt XVI. k nesmyslné tragédii v Newtonu

18. 12. 2012 20:40
Rubrika: O světě | Štítky: papež , tragédie , Svatý stolec , Newton

Vatikán. Svatý otec byl ihned informován o střelbě v základní škole Sandy Hook v Newtonu, píše v soustrastném telegramu do diecéze Bridgeport papežovým jménem kard. Tarcisio Bertone. Svatý otec mne požádal, pokračuje státní sekretář Svatého stolce, abych tlumočil jeho hluboký zármutek a ujistil o jeho blízkosti v modlitbě za oběti a jejich rodiny. Stala se nesmyslná tragédie, stojí dále v telegramu. Benedikt XVI. prosí Boha, našeho Otce, aby utěšil všechny truchlící a podpořil celé společenství duchovní silou, která vítězí nad každým násilím mocí odpouštění, naděje a smiřující lásky.

K násilné události v Connecticutu se vyjádřila také bridgeportská diecéze. Její současný administrátor, Mons. Jerald A. Doyle, informuje, že newtonský farář Mons. Robert Weiss společně s dalšími kněžími a řeholnicemi byli přítomni bezprostředně na místě tragické události, kde poskytovali duchovní péči, včetně svátostného zaopatření, dětem i rodičům. Další duchovní působí v nemocnicích a dalších školách regionu. Do pomoci se zapojila také katolická charita. Mons. Doyle rovněž vyzývá všechny věřící své diecéze k modlitbě.

Newyorský arcibiskup vyjádřil svůj zármutek nad rostoucím násilím v zemi, zejména v době, kdy se připravujeme na příchod Krále pokoje. Každý z nás je povolán k budování pokoje ve svém domově, na ulicích našich měst i v celém světě, zdůrazňuje kard. Timothy Dolan.

www.radiovaticana.cz

Zobrazeno 3214×

Komentáře

Teufelschülerkreiszerstörer

Vy jste žena?! Pak je vše v pořádku a to o pilinách odvolávám. Považoval jsem Vás za muže, máte mužský styl vyjadřování.
Vím, že nejsem rytíř, nechápu proč to píšete. Přála byste si snad Vy nebo JiKu, abych jím byl?

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio