Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Trest Boží - jak to je?

6. 6. 2013 21:12
Rubrika: O Bohu | Štítky: trest , Boží trest , milosrdenství , spása

Trest Boží. To zní strašně, zavání to tím "Zlým Bohem",který na nás sesílá hromy blesky (a povodně), protože neplníme jeho svatou vůli. Vždyť Bůh je přece shovívavý, slitovný, milosrdný - hříchy odpouští a nechce, abychom trpěli.

Nikdy nemůžeme o neštěstí tvrdit "Bůh to tak chtěl". On  si nelibuje v našem utrpení, jak by se mohlo zdát. Bohužel často lidé Jeho lásku a milosrdenství odmítnou.

Je pravda, že v Písmu se mnohokrát mluví o Božím trestu. I katastrofy, které se dějí v dnešním světě, se dají chápat jako taková "facka od Boha". Probuďte se, malověrní!

Ovšem nemůžeme Boží trest vnímat, jako nějaký druh pomsty, tys na mě vyplázl jazyk, tak já taky. Je to důsledek, který vyplývá ze samotné podstaty hříchu, proto není na člověka uvalen primárně zvenčí, tzn. že se mnohdy svým způsobem trestáme sami.

No a pokud Bůh trestá, dělá to pouze ze své milosrdné lásky - jako rodič, který  své dítě miluje a přesto mu naplácá na zadek. Dělá to v rámci jeho výchovy - v našem případě se jedná o způsob, jak člověku zprostředkovat spásu. Člověk, kterého postihne neštěstí, má důvod se obracet k Bohu. Nesmíme také zapomenout, že trest má být vždycky až náhradní cestou k nápravě člověka, vždycky mu předchází láska a přijetí.

Vira.cz a další

Zobrazeno 1983×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio