Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Pekelný sněm podruhé (příběh na zamyšlení)

16. 6. 2015 8:55
Rubrika: O Bohu

Jednou se v pekle shromáždili všichni čerti a začali si stěžovat. "Ti lidi dnes vůbec neposlouchají naše našeptávání, zvlášť ti zpropadení křesťani, příliš následují Boha!"

Tu se mezi nimi objevil Lucifer a ujal se slova: "Tak to musíte okamžitě napravit! Musíme změnit taktiku! Kdo má nějaký nápad?"

Jeden mladý čert zvedl ruku: "Řekneme jim, že Bůh neexistuje!"

"To ne, to už je staré," oponoval Lucifer, "to se lidi už nachytat nedají. V Boha věří skoro každý a na to, jestli hřeší nebo ne, to nemá žádný vliv."

Pak se trochu nejistě přihlásil jiný čert: "No tak jim teda řekneme, že peklo neexistuje!"

Davem čertů se ozvalo obdivné zamručení, ale Lucifer zavrtěl hlavou. "To taky ne, to už tu taky bylo. Zkoušeli jsme to, ale věřící křesťani si to začli uvědomovat, a tak potřebujeme něco nového."

Všichni si lámali hlavy, ale po chvíli mlčení se ozval hlas starého a zkušeného ďábla, jinak mlčky sedícího vzadu. "Ne, ne. Řekneme jim něco úplně jiného. Ať si klidně myslí, že Bůh existuje! Řekneme jim i to, že peklo existuje!" 

Všichni na něj hleděli a tukali si na čelo: "To je už starý blázen!"

"Dokonce jim i řekneme, aby změnili své životy a obrátili se," pokračoval starý čert. V tuto chvíli už všichni vybuchli smíchy, protože si mysleli, že se pokouší o vtip.

"Nechte ho domluvit!!" zařval Lucifer a starý čert mohl dokončit myšlenku.

"Řekneme jim i to, že mají změnit své životy a obrátit se," zopakoval, "ale řekneme jim, aby to udělali až zítra. Takto dosáhneme svého."

Zobrazeno 950×

Komentáře

Martin-Mužný

modleme se dál ++

Lucis

Z toho až mrazí....

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio