Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Nevěrnost Nejvěrnějších

Ježíš vzal s sebou do Getseman Horlivce a dva Syny hromu, Boanerges. Vybral nejvěrnější z věrných, avšak i tito v nejkritičtější chvíli usnuli.

Když byla řeč o tom, kdo zaujme první místo v Jeho království, zájem měl každý. Ale nyní, když je třeba obhájit své prvenství ve zkoušce věrnosti, nedovedou se  probrat z dřímot ani po trojí výzvě.

Ježíšovo umučení, jeho křížovou cestu začínají právě ti nejvěrnější!

Můj bratře, sestro drahá, to, co se kdysi dělo kolem Krista historického, to se dnes děje okolo Krista mystického. Lakomci Ho zrazují, falešníci odsuzují. Piláti nemají dost velký zájem na tom, aby Ho zachránili, zlosynové Mu ukládají o život a Jeho nejvěrnější se ani po několikeré výzvě neumějí zbavit své těžkopádnosti…

Poklekni v duchu na chladnou zem vedle osamělého Spasitele a slib Mu, že chceš zůstat věrný i v kritických chvílích Jemu a Jeho církvi.

 

 

 


 

 Cor Jesu, 2012, anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu četní.Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo "můj pomocník"(z franc.)-tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006) Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo,Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna.Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů.Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."vyd. 2012, Cor Jesu; Anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu čtení. Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo - "můj pomocník" (z franc.) - tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006). Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo, Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna. Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů: "Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."

Zobrazeno 862×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio