Vyvěšuji tu články, odkazy, zajímavosti, jež jsou z mého hlediska podstatné. Ale nejen to, trochu humoru taky :)

Veleknězův sluha

Páni mají své sluhy a sluhové své pány... A obojí mají své neřesti - páni povýšenectví a nadutost, sluhové podlézavost.

Ale páni by často nebyli natolik pány, kdyby jejich sluhové nebyli natolik sluhy.

Najdou se totiž mezi sluhy otrocké duše, které jsou hotovy za jediný milostný úsměv pána Annáše dát Ježíšovi pohlavek...

Velekněžských sluhů je, bohužel, i mezi námi dost - ne-li přímo v nás.

Nebo nestaly se snad úsměv a pochvala z vyšších míst, přednost před druhy ve službě, větší odměna při lehčí práci nejednou rovněž i nám příčinou slabé chvilky, v níž jsme ublížili Ježíšovi, abychom se zalíbili chlebodárci Annášovi?

A v takových chvílích se nás každého osobně Ježíš ptá: „Proč mě biješ?“

Odpovězme Mu... Každý za sebe.

 

 


 

 Cor Jesu, 2012, anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu četní.Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo "můj pomocník"(z franc.)-tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006) Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo,Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna.Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů.Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."vyd. 2012, Cor Jesu; Anotace knihy: Den co den je kniha určena ke každodennímu čtení. Kniha plná myšlenek a modliteb vhodných na všední den v průběhu celého liturgického roku. O autorovi: Jan Augustin Beňo - "můj pomocník" (z franc.) - tento pseudonym použil slovenský salesiánský kněz Ján Augustin Beňo (1921-2006). Jeho duchovní tvorba obsahuje vícero knih a zvukových záznamů. Nejznámější jsou: Počuli sme Slovo Pánovo, Hovor Pane, Filozofia, Rehabilitácia, Veľpieseň, Zvon a siréna. Sám se neřadí natolik k spisovatelům, spíše hledal odpovědi na znamení časů: "Pracoval jsem skrytě s mládeži, z které vznikli manželství, z manželstev rodiny a z nich zase mládež."

Zobrazeno 840×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio